Hvor mon vi skal hen..?

...spurgte en kvinde fredag aften sidemanden, da jeg havde premiere på Ørestad By Night. 

Med vilje afslørede jeg ikke for mange destinationer for deltagerne til Ørestad By Night. Der var fulde huse, og vi skulle ud og iagttage Ørestads funklende lys, og se hvordan byrummets leg med lys forvandler Ørestad om natten.

Vi var nysgerrige...næsten voyeurister i mørket denne milde november nat. Menneskene på den anden side af glasvæggene kunne jo ikke rigtig se os, når vi iagttog deres J-dag fest inde på ITU, og vi lurede lidt på en lystig personalefest i et af koncerthusets baglokaler. Det var lyset der ledte os på vej, fangede vores blikke og skabte øjeblikke i natten.  
Vi var stille, observerende og stemningen af at der ikke var noget, der kunne forstyrre os denne sene aften, gav os mulighed for at åbne alle sanser.


Det urbane Ørestad blev denne nat vækket til live i en konstellation af lys, hvor det pludselig var lygtepæle, refleksioner fra vand, skær fra transparente bygninger og kraftig skiltebelysning, der formede Ørestad. Det var også lys fra biler, lyskilder i jorden, cykellygter og Ørestads lysende kendetegn - metroen der gang på gang for gennem landskabet som et lystog, der iscenesatte Ørestad denne aften. 
Lyset lokkede os til at være nysgerrige, det guidede os på vej, og så viste lyset os detaljer i bygningerne, som man ikke kan se i dagslys.

Særligt oplyste blev vi, da vi kom til Ørestad Skole, og Jesper fra skolen lavede lysshow for os. Vi så skolen stå i dybblå, vinrøde, øko grønne, solgule og lækker lilla nuancer. Farverne viste bygningsværkets muligheder for foranderlighed, og vi fik lyst til at gå tættere på bygningen...

Nåede du ikke Ørestad By Night denne gang? Jeg vil lave Ørestad By Night til en årlig tilbagevendende begivenhed, når vi rammer de mørke vinterdage 2015.
Sååå vi ses i lyset til næste år. 

Se iøvrigt Janek Masteks billeder  i Ørestads gruppen på facebook.