Savannen...fortællinger fra Ørestad

Jeg står op, samtidig med at mosekonens tunge hvide bryg smyger sig indover Savannen.

Jeg stiller mig med front mod vinden, og læner mig let forover for at mærke, om vinden kan trænge helt igennem min krop, eller måske sætte sig på mit ansigt, så jeg kan tage lidt af den med hjem til senere brug.
Jeg går på gevir jagt sammen med min sorte gazelle langs grøfter, igennem våde vandhuller, og vi prøver at følge råvildtets spor. Jeg finder aldrig nogen gevirer, men det lykkes altid min firbenede følgesvend at opsnuse geviret fra hordens prægtigste råvilde herre.

Jeg gemmer en havesaks i min inderlomme sammen med en plastikpose fra Bilka.
Jeg kigger mig over skulderen, inden jeg klipper grene af den stikkende orange busk, der er kilden til min vinteroverlevelse - C-vitamin af fineste kaliber.
Et lille bær skulle tilsvare en hel appelsin... Så bliver jeg godt nok sund tænker jeg - måske endda hel orange i teinten. Bærene smatter, og jeg fortryder, at jeg ikke udrustede mig med havehandsker også.

Vi trasker videre med tunge mudderstøvler. Jeg befrier hunden for spændetrøjen, og vi vader op på Storehøj, hvorfra vi skuer ud over Kalvebod Fælled og ind over København. Herfra kan jeg se Rådhustårnet, Blomsten på Islands Brygge og endda det nye Bohrs tårn på Carlsberg grunden.

Foto: Søren Vestermark

Foto: Søren Vestermark

Jeg spænder lidt i maven af nervøsitet for, at min sorte sprinter skal få færten af råvildt, forlade stien og vildt jagte et bytte. Rygtet går, at hvis skovløberen ser en løs hund på fælleden, så er han i sin ret til at skyde den. Med det skrækkelige billede i hovedet, kalder jeg min hund til mig, og giver hende linen på igen. Det ville ikke være første gang, der i så fald ville lyde skud på fælleden. Som landets ældste militære øvelsesplads, har skuddene sikkert givet ekko helt ud over Køge bugt.

Den uspolerede og rå natur på Kalvebod Fælled dikterer min hverdag og former mine årstider.

Alt undtagen naturen herude skal bygges op fra bunden. Hvordan udformer bydelen sig, hvad betyder det for ens hverdag at bo dør om dør med en kæmpe naturpark? Hvilke liv skabes her i Ørestad, hvordan skaber man kultur, hvordan er det egentlig at bo i et nybyggerkvarter, hvilke fællesskaber opstår, hvor kan man mødes, og hvorfor er så mange af netop Ørestads byggerier blevet så kendte?

…..det er sådanne spørgsmål, som jeg godt kan lide at sætte fokus på her i mine indlæg, ved foredrag og på mine byvandringer. 

Savannelige hilsner
Mira, Experience Ørestad

Foto: Søren Vestermark

Foto: Søren Vestermark