Mira Margaritha Cordsen Foto: Thit Andersen
Mira Margaritha Cordsen Foto: Thit Andersen
Foredrag hos MA i 2013 - om at drive selvstændig forretning som nyuddannet akademiker

Foredrag hos MA i 2013 - om at drive selvstændig forretning som nyuddannet akademiker

’Jeg bor på landet i byen’  - ganske bogstaveligt her i Ørestad Syd, hvor jeg har udsigt ud over Kalvebod fælled, og hvor forholdet mellem det urbane byrum og naturen er hel unik. Her har jeg boet siden sommeren 2011.

Min voksende interesse for Ørestad, min viden om og interesse for kultur som redskab til byudvikling og min passion for at formidle levende og interagerende med et publikum startede Experience Ørestad i 2012.

At gå på opdagelse i egen by og give sig tid til at lægge mærke til detaljer i byrummet, såsom et pudsigt vægmaleri, et stencil med et personligt budskab, eller en spændende plads, optager mig. Samtidig synes jeg, at det er interessant at se på, hvordan landskabsarkitekter, byplanlæggere og arkitekter udformer og tænker moderne byrum, og her er Ørestad i centrum for mig. Jeg interesserer mig for nærmiljøet, de personlige historier jeg får fra de lokale herude og de grønne bytrends, som fortsat udvikler sig her i Ørestad.
På mine ture har jeg også fokus på hvordan Ørestads 'næste lag' udformer sig, og hvordan bydelen får skabt vitale, levende og funktionelle byrum.
Jeg har desuden mødt mange af Ørestads aktører igennem min rolle som projektleder på Ørestad Kulturdage ØX14 og ØX15.

Jeg har i flere år været foredragsholder og rundviser i Skuespilhuset. Skuespilhuset er et bygningsværk, der emmer af historie og smukke arkitektoniske detaljer der gør, at jeg føler et stort velbehag og ro ved blot at sidde i Skuespilhusets foyer. Også på kanalrundfarten har jeg nydt at vise turister Københavns smukke seværdigheder. På performance-festivallerne Mellemrum, ved koreograf Kitt Johnson, har jeg været med til at vise publikum sider af København, som de ikke vidste fandtes. Jeg er uddannet cand.comm i marts 2011 i Performance Design og Dansk Sprog og Medier med speciale i, hvordan performance design kan inddrages i byudviklingsprocesser.
Tidligere læste jeg to år på kunsthistorie, hvor mit interesseområde var arkitekturhistorie.

Jeg jeg vækket din nysgerrighed?
Så gør ligesom 180 andre virksomheder, internationale turistgrupper, kommuner, foreninger og private har gjort og kom med på mine byvandringer eller book et foredrag og få en personlig og nærværende oplevelse af Ørestad.

Hvad tilbyder jeg ellers: www.miramcordsen.dk

Bedste Ørestadshilsner
Mira Margaritha Cordsen, indehaver Experience Ørestad