Foto: Ib Rønne

Foto: Ib Rønne

Ørestad Plejecenter

Ørestad Plejecenter

8tallet, Bjarke Ingels Group

8tallet, Bjarke Ingels Group

Kalvebod Fælled og Arken. Foto: Thit Andersen

Kalvebod Fælled og Arken. Foto: Thit Andersen

Royalarena
Stævnen

BYVANDRING I ØRESTAD SYD

Varighed
: ca. 2 timer
Mødested: Ørestad Metrostation
Slutsted: Cafe 8tallet
Pris: 4500 kr
Antal deltagere: Max 25 prs.

Rundt om Royal Arena vokser arenakvarteret op imens Lady Gaga går på scenen foran 16.000 tilskuere. Arenakvarteret bygges op med større kulturinstitutioner og Kalvebod fælled som trækplaster. Store rækkehusområder og punkthuse, kommer til at dominere bybilledet. Bydelen får også en splinterny rund skole, Kalvebod Fælled skole, bygget efter den nye skolereform. Bydelen har allerede en skøjtehal og landskabsarkitekterne prøver at trække Kalvebod fælled ind i bydelen og brande den på muligheden for naturoplevelser og en aktiv livsførelse. Er det lykkes? Hvordan ser der ud?

På byvandring i Ørestad Syd og Arenakvarteret kommer du desuden helt tæt på hverdagslivet,  når jeg fortæller om bydelens nyeste kvarterer, ikon arkitektur, Ørestads beboere, lokale historier og det enorme naturområde Kalvebod fælled.

Vi bevæger os også længere mod syd, og ser Bjarke Ingels’ kendte bygningsværk 8-tallet, der blev kåret som verdens bedste boligbyggeri i 2011. Hvorfor får 8tallet stadig international opmærksomhed i arkitekt kredse og fra turister? Hvad er det Bjarke Ingels Group har formået at skabe med 8tallet? 
Vi ser på den ’Den Grønne Bygning’, med de karakteristiske skæve altaner, og vi besøger en hemmelig skov.

Undervejs på turen fortæller jeg desuden om baggrunden for udviklingen af Ørestad, hvilke planer er der for Asger Jorns allé samt fremtidige udviklingsprojekter for Ørestad Syd. Vi ser på og drøfter, de forskellige byrum som vi kommer igennem. 

Efter turen er der mulighed for at besøge Traktørstedet eller Cafe 8tallet og slukke tørst eller sult.

Jeg glæder mig til at se jer!

Nb. 30% rabat for gymnasieklasser og univesiteter

BOOKING FORESPØRGSEL
Book turen via nedenstående kontaktformular, hvor du angiver fortrukken dato og tidspunkt eller ring på tlf. +45 51 23 74 38

Læs også om Experience Ørestads spændende gående foredrag udelukkende om 8-tallet.

Navn *
Navn