Kærlighedsøen af Bjørn Nørgård

Kærlighedsøen af Bjørn Nørgård

Den Store Udveksler af Hein Heinsen. Foto: Thit Andersen

Den Store Udveksler af Hein Heinsen. Foto: Thit Andersen

Landart af Alfio Bonano - Arken. Foto: Thit Andersen

Landart af Alfio Bonano - Arken. Foto: Thit Andersen

KUNST OG URBANE RUM I ØRESTAD - GÅENDE FOREDRAG

Varighed:
3 timer
Mødested: Bella Center Metrostation v. Metro Søjlen. 
Slutsted: 8tallet (Vestamager Metrostation)
Pris: 4500 kr.
Antal deltagere: Max 25 pax.

I Ørestad kom kunsten før menneskene.

Tre af Ørestads største kunstværker, Per Kirkebys’ Murstensskulptur, Bjørn Nørgårds Kærlighedsøen og Hein Heinsens Den Store Udveksler er placeret langs metroens højbane I Ørestad Nord, City og Syd. Kunstværkerne er en væsentlig del af Ørestads identitet, der er med til at give beboerne i Ørestad faste pejlemærker og skabe sammenhæng mellem de tre bydele. I sommeren 2015 fIK Ørestad City endda et kunstværk af den anerkendte amerikanske kunstner Dan Graham. Værket er skabt specifikt til Ørestad Bypark, og er en del af en større strategi-plan om at integrere kunst i Ørestad City, der forholder sig direkte til bydelens arkitektur, skala og historie.

Mange af de prisvindende byggerier i Ørestad er desuden udsmykket kunstnerisk eksempelvis med brug af mosaik, perforeret stål eller lys-kunst. Bjerget benytter sig desuden af street art som æstetisk virkemiddel i udsmykningen af synlige men også mere gemte facader.
Ørestad har også brandet sig igennem kunsten, da den argentinske streetartist Hyuro skabte værket In/Between på Bellacentrets 271 meter lange væg i maj 2013.

Det gående kunst foredrag starter ved Bjørn Nørgårds Kærlighedsøen.
Turen fortsætter til street artist Hyuros værk In/Between ved Bellacenter væggen. Undervejs på turen kigger vi på ‘skjulte’ budskaber og stencils i bybilledet. Herefter går turen videre til Børnekulturhuset Bibinana Danmark, der bor i BIG’s Bjerget. Her ser vi på Bibianas aktuelle udstilling, og jeg fortæller om Bibianas metoder til at bruge kunsten i gadeplan som en performativ faktor, der også sætter Ørestads byudvikling under lup. 
Herefter fortsætter vi til bydelens nyeste kunstværk af den amerikanske og anerkendte Dan Graham. Herefter går vi ud på byens 'Øer' ved metrohøjbanen, som er et eksempel på, hvordan man kan skabe ophold og rum for leg i byen. Turen går videre op på Bjerget, hvor vi særligt ser på street art inspirationen og vægmalerierne i Bjergets P-kælder. Turen går forbi M-husets vægmosaikker og videre til Ørestad Bibliotek. Turen går nu til Kay Fiskers plads, hvor vi ser på skulpturen Les Deux Abres af den svenske kunstner Gudmar Olovson.
Herefter tager vi metroen fra Ørestad Station til Vestamager for at se Den Store Udveksler af Hein Heinsen og skue ud over landart været "Himmelhøj" beliggende på Kalvebod Fælled af kusntner Alfio Bonanno.
Turen slutter ved BIG’s 8tallet hvorefter der er mulighed for kaffe/kage eller en anretning på Traktørstedet  eller på Cafe 8tallet. 

Der er også mulighed for at indlægge et kaffestop halvvejs på turen hvis ønsket.

MÅLGRUPPE: Det gående foredrag henvender sig til dig, der arbejder med eller interesserer dig for kunst i det offentlige rum, gadekunst, udsmykninger, kulturel byplanlægning samt det gode byrum.

Jeg glæder mig til at se jer!

BOOKINGFORESPØRGSEL

Book turen via nedenstående kontaktformular, hvor du angiver fortrukken dato og tidspunkt eller ring på tlf. +45 51 23 74 38

NB. 30% rabat for folkeskoler og gymnasieklasser.

Læs også mere om Experience Ørestads andre ture!

Navn *
Navn